Med aktivnostmi policistov Policijske uprave Koper v turistični sezoni so tudi prizadevanja za zmanjšanje števila tatvin na plažah, vlomov v osebne avtomobile na parkiriščih, tatvin in vlomov v turistične objekte in drugih kaznivih dejanj.

Vabljeni na atraktivno predstavitev policijskih preventivnih aktivnosti z naslovom Varno poletje, in sicer se dobimo v soboto, 4. julija 2009, ob 15. uri v Portorožu in ob 16. uri v Simonovem zalivu!

Že lani smo organizirali preventivno akcijo z naslovom Varno poletje, v okviru katere smo na  žoge in vrečke natisnili različna gesla s preventivno vsebino in jih delili turistom na kopališčih in v okolici turističnih objektov. Po statističnih podatkih se je število kaznivih dejanj, v katerih so bili oškodovani turisti, zmanjšalo za 15 odstotkov. Ker so bili učinki pozitivni in ker so akcijo pozdravili tako turisti kot mediji, smo se odločili, da jo letos ponovimo in obenem tudi nadgradimo.

Z letališčem Portorož smo se dogovorili za sodelovanje pri atraktivnem dogodku: njihovo letalo bo preletelo kopališče, iz letala bo skočil padalec v tandemu s policistko, skupaj pa bosta pristala na plaži, kjer ju bodo pričakali policist in zaposleni (reševalci iz vode, animatorji idr.).

Padalec bo imel s sabo vsaj 100 napihljivih žog z natisnjenimi preventivnimi gesli, ki jih bodo nato skupaj razdelili obiskovalcem.

Zagotovo bo policistka doskočila na kopališču v San Simonu, v ustreznem vremenu pa tudi na plažo v Portorožu (pri vhodu nasproti parkirišča Avditorija oz. avtobusnega postajališča). Dogodek bomo pripravili v soboto, 4. julija 2009, ob 15. uri v Portorožu in ob 16. uri v Simonovem zalivu.

Zagotovljeno je tudi snemanje in fotografiranje iz zraka, za vse podrobnosti pa se lahko predstavniki medijev obrnejo na kontaktno osebo, Aleša Debeljaka, na telefon 040 818 738. Kontaktna oseba na Policijski upravi Koper je policijski inšpektor Viktor Zinreih.

 

Spoštovani predstavniki medijev in drugi zainteresirani, vljudno vabljeni!