Policijska postaja Kozina je skupaj s svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri občini Hrpelje-Kozina v soboto, 9. maja, organizirala preventivno prireditev Modri L.

Prireditev je bila namenjena predvsem starejšim voznikom, da so lahko osvežili svoje znanje prometnih predpisov in se seznanili z novostmi, ki jih je prinesel novi Zakon o varnosti cestnega prometa.

V prvem delu prireditve so udeleženci lahko prisluhnili štirim predavateljem. Radovan Rusjan, inštruktor v avtošoli, je predstavil vožnjo z vozili po avtocesti, krožiščih in predorih. Pomočnik komandirja PP Kozina Edvard Puntar je povedal, kaj so dolžnosti in pravice udeležencev ob prometnih nesrečah, ter podal vrsto napotkov za varno vožnjo v cestnem prometu. Dr. Vlasta Počkaj je predstavila prvo pomoč ponesrečencem v prometnih nesrečah. V zaključku je Denis Grk, delavec Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, predstavil delo njihovega nadzornega centra za južni krak avtoceste na Kozini ter predvajal nekaj posnetkov prometnih nesreč in nepravilnosti pri vožnji na avtocesti, kot so npr. obračanje, vzvratna vožnja po avtocesti ipd.

Po predavanju so policisti na parkirišču pred občinsko stavbo pokazali svoja vozila in opremo za nadzor cestnega prometa (Gatso, Provido, ročni merilec hitrosti) ter opremo za obravnavanje prometnih nesreč.

V prijetnem vzdušju so se lahko obiskovalci pogovorili s policisti in prejeli tudi veliko koristnih nasvetov.