Taborniki Roda II. grupe odredov Celje so v soboto, 15. januarja 2011, obiskali Policijsko postajo Celje.

V društvu celjskih tabornikov, ki šteje 110 članov in ima bogato tradicijo, saj delujejo že 41 let, so zelo aktivni. Poleg rednih taborniških aktivnosti radi spoznavajo tudi druga delovna področja. Njihovi najmlajši člani so si tokrat zaželeli spoznati delo policista.

V soboto so jim celjski policisti izpolnili želje. Točno ob devetih zjutraj, tako kot smo bili dogovorjeni, se je skupina 49 mladih tabornikov zbrala pred Policijsko upravo Celje.

Glede na veliko število so se tabornik razdelili v dve skupini. Najmlajši so seveda imeli prednost in so jo skupaj z vodjo policijskega okoliša Alešem Štormanom prvi mahnili na ogled prostorov Policijske postaje Celje.

Najprej so se spoznali z dežurnim policistom Boštjanom Sivcem, nato pa so si ogledali opremo policistov. Veliko zanimanja je bilo seveda za ogled prostorov za pridržanje. Najmlajši taborniki so bili zelo zgovorni in nadvse »simpatično radovedni«. Prav vse jih je zanimalo.

Skupini starejših tabornikov sta policist Vedran Petrovič in kandidatka za policistko Barbara Šelekar najprej pokazala službena vozila ter opremo v vozilih, nato pa so nadaljevali z ogledom prostorov policijske postaje.

Mladi obiskovalci so se še posebej razveselili, ko sta se jim pred policijsko upravo pridružila vodnika službenih psov Gorazd Bombek z rottwailerjem Aronom in Jože Močnik z belgijskim ovčarjem Tikom.

Vodnika službenih psov sta jim razložila, kdaj in zakaj policistom pri delu pomagajo službeni psi.

Mlade celjske tabornike že čez dobrih štirinajst dni čaka zimovanje na Paškem Kozjaku, poleti pa bodo skupaj z drugimi slovenskimi taborniki zastopali Slovenijo na največjem svetovnem skavtskem dogodku na Švedskem.