Vzgojiteljici vrtca Bistrica ob Sotli Jolanda in Urška sta 20. aprila na obisk Postaje mejne policije Bistrica ob Sotli pripeljali 15 otrok.

Sprejel jih je policist Mihec Počivalšek in jim razkazal prostore ter opremo mejnega prehoda. V kabinah so si ogledali žige in se naučili, kako se žigosajo dokumenti. Ogledali so si tudi čitalec dokumentov in spoznali, kako deluje.

DSCN1217 1

Policist jim je tudi pojasnil, kako in zakaj se izvaja kontrola vozil in dokumentov. Med drugim jim je pokazal še podest pri liniji za tovorna vozila, otroci pa so imeli veliko vprašanj o tem, kako se uporablja.

DSCN1215

Ogledali so si opremo policistov, nekaj pa so je tudi pomerili. Največ zanimanja so pokazali za tonfo, zaščitno čelado, zaščitni jopič ter napravo, s katero se preverja pristnost dokumentov. V sobi vodje izmene jih je presenetilo veliko število monitorjev, spoznali pa so tudi, čemu služi radijska zveza.

Otroci so postavljali številna vprašanja kot za stavo in si radovedno ogledovali prostore in opremo, ki jo pri svojem delu uporabljajo policisti.