Direktor Policijske uprave Celje mag. Karol Turk je v ponedeljek, 18. januarja 2010, sprejel policista Policijske postaje Mozirje Slađana Dragića in Petra Kodruna. Policista sta rešila občana, ki je zašel v zasneženo kotanjo. Pri reševanju jima je pomagal tudi policist Matej Kralj.

sprejem

V soboto, 9. januarja 2010, je okoli pol treh zjutraj občan poklical na telefonsko številko 113 in povedal, da je opazil pešca, ki je zbegano hodil po vozišču iz smeri Reneka proti Rečici ob Savinji. Občan je opozoril na nevarnost, da bi pešca kdo povozil.

Dežurni na Operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Celje so o pešcu obvestili mozirsko policijsko patruljo, v kateri so bili Slađan Dragić, Peter Kodrun in Matej Kralj. Patrulja je najprej prevozila v sporočilu omenjeno relacijo, vendar pešca niso opazili, zato so se odločili celotno relacijo temeljito preiskati. Vodja patrulje je od OKC pridobil še telefonsko številko prijavitelja, ki mu je posredoval natančnejšo informacijo. Policisti so ponovno pregledali lokacijo in v snegu opazili sledi, ki so vodile proti hmeljišču. Po približno stotih metrih hoje po visokem snegu so v kotanji našli spečega 34-letnega moškega. Prebudili so ga in mu pomagali do službenega vozila ter ga odpeljali na Policijsko postajo Mozirje.

Vsi trije policisti so ravnali strokovno in preudarno. Če bi se zadovoljili zgolj s pregledom cestne relacije, bi moški, ki so ga našli ležečega v snegu in je bil pod vplivom alkohola, skoraj zagotovo umrl zaradi podhladitve.