Na območju Policijske uprave Celje je z prvim dnem letošnjega leta pričela delovati nova policijska postaja s posebnim delovnim področjem. Postaja mejne policije Rogatec je bila po odločbi generalnega direktorja Policije ustanovljena s 1. januarjem letošnjega leta in je takrat z manjšimi administrativnimi in tehničnimi težavami pričela tudi delovati.

Postaja mejne Policije Rogatec pokriva tri mejne prehode z Republiko Hrvaško in sicer mejni prehod za mednarodni promet Dobovec, meni prehod za meddržavni promet Rogatec in mejni prehod za maloobmejni promet Rajnkovec. Pred ustanovitvijo postaje mejne policije Rogatec je te mejne prehode "pokrivala" policijska postaja Rogaška Slatina.

060103-PMProgatec01-m

Postaja mejne policije Rogatec, ki danes deluje kot samostojna enota v okviru Policijske uprave Celje, izhaja kot predmet delitve PP Rogaška Slatina, saj so v tej enoti zaposleni policisti, ki so na PP Rogaška Slatina opravljali delo v skupini za mejno kontrolo. Komandir nove enote, je bivši pomočnik komandirja PP Rogaška Slatina Sandi KAMENŠEK, katerega delovne zadolžitve na predhodnem delovnem mestu so bile mejne zadeve in tujci. Tudi pomočnik komandirja Boris KUHAR izhaja iz PP Rogaška Slatina, poskrbljeno je tudi za administrativno poslovanje, saj to delo dobro obvladujeta administratorki Katja GORJUP in Frida ŽERJAV, ki sta že na PP Rogaška opravljali to delo.

Objekt, v katerem je sedaj sedež enote, je novogradnja, kar predstavlja veliko pridobitev za Policijsko upravo Celje, še posebej za policiste mejne policijske postaje Rogatec, saj so delovni pogoji zelo dobri. PMP Rogatec je tudi dobro opremljena z tehnično opremo, še posebej pa so ponosni na tehnično opremo za odkrivanje ponarejenih oz. prenarejenih dokumentov, kajti v uporabo so dobili napravi, kot je VSC4-CX Foster + Freeman.

060103-PMProgatec02-m

V omenjenem objektu imajo svoje prostore tudi delavci Carine, kar predstavlja pozitiven vidik, saj je tako komuniciranje in sodelovanje s to službo bolj neposredno in hkrati tudi lažje.

Kolektiv PMP Rogatec se zaveda, da je varovanje državne meje zalo pomembna naloga, zato so resno in z veliko motivacijo pristopili k delu, dobri rezultati pa so se pokazali že v prvih dveh mesecih dela. Verjamemo, da bo tako tudi v prihodnje.

 

Sandi KAMENŠEK,
komandir PMP Rogatec