V lanskem letu se je v PU Celje ponovno porodila misel, da bi se uvedla športna tekmovanja med policijskimi enotami. Tako je bil dne 25.10.2005 na Širšem strokovnem kolegiju direktorja PU Celje sprejet sklep, da se bo v letu 2006 ponovno prične z športnimi tekmovanji med enotami.

Kot prva športna disciplina je bil na sporedu ŠAHOVSKI TURNIR, ki ga je dne 24.02.2006 v svojih prostorih na PU Celje organizirala Postaja prometne policije Celje, ob pomoči Območnega policijskega sindikata Celje in Veteranskega društva SEVER za celjsko območje.

Tekmovanje je uradno odprl direktor PU Celje g. Stanislav VENIGER, ob navzočnosti predsednika Veteranskega društva SEVER za celjsko območje g. Franca BEVCA in komandirja PPP Celje Franca KOKOTA. VENIGER je vsem tekmovalcem zaželel veliko športne sreče in tako se je tekmovanje pričelo.

Na turnir se je prijavilo 10 ekip. Veteransko društvo SEVER za celjsko območje, PP Laško, PP Šmarje pri Jelšah, PP Celje, PP Mozirje, PMP Rogatec, PP Žalec, SKP PU Celje, PPP Celje in PP Šentjur pri Celju. Žal se turnirja niso udeležile ekipe iz vseh policijskih postaj, saj so manjkale ekipe iz PP Slovenske Konjice, PP Velenja, PP Rogaške Slatine in OPS Celja.

Tekmovanje se je odvijalo pod budnim očesom državnega šahovskega sodnika g. Marjana DROBNETA in v skladu s šahovskimi FIDE pravili za hitropotezni šah.

Doseženi ekipni rezultati:

  1. mesto ... Veteransko društvo SEVER za celjsko območje
  2. mesto ... PP Laško
  3. mesto ... PP Šmarje pri Jelšah
  4. mesto ... PP Celje
  5. mesto ... PP Mozirje
  6. mesto ... PMP Rogatec
  7. mesto ... PP Žalec
  8. mesto ... SKP PU Celje
  9. mesto ... PPP Celje
  10. mesto ... PP Šentjur pri Celju

Prvim trem ekipam so bili podeljeni pokali in diplome, ostalim ekipam pa priznanje za udeležbo. Po končanem tekmovanju in podelitvi pokalov, diplom in priznanj, ki sta jih podelila direktor PU Celje g. Stanislav VENIGER in komandir PPP Celje Franci KOKOT, so udeleženci še malo "posedeli" in obudili spomine na športna srečanja, ki so se odvijala pred leti. Udeleženci so se strinjali, da je ponovna uvedba športnih tekmovanj dobra ťnaložbaŤ, saj se na ta način krepi pripadnost organizaciji, izboljšujejo se medosebojni odnosi, odnosi med enotami, istočasno pa se s tem krepijo se osebna poznanstva, ki pa so nujno potreba za timsko delo, kakršno je delo policistov, saj nepridipravi ne poznajo meja policijskih postaj. Naslednje športno tekmovanje, bo tekmovanje v veleslalomu na Rogli, ki pa ga bo dne 07.03.2006 organizirala PP Slovenske konjice.

 

Franci KOKOT
Komandir PPP Celje


FOTOGRAFSKI UTRINKI: