Delavci Policijske postaje Slovenske Konjice smo 7. marca letos v sodelovanju z Območnim policijskim sindikatom Celje in Veteranskim društvom SEVER organizirali tradicionalno tekmovanje v veleslalomu na KTC Rogla. Tekmovanja se je udeležilo 120 udeležencev in sicer policisti Policijske uprave Celje, upokojeni delavci policije, člani društva SEVER in gostje iz policijske postaje Slovenska Bistrica.

Jutranji zbor tekmovalcev so ob splošnih napotkih, plačilu startnine popestrile tudi priljubljene "borovničke". Za "korajžo" in otoplitev telesa pa je bilo poskrbljeno na cilju in to s kuhanim vinom in čajem. Dobro pripravljeno progo so postavili delavci smučarskega kluba UNIOR Zreče. Tekmovalci pa so svojo pripravljenost najprej preverjali z ogrevanjem, ki pa je žal prineslo tudi prvo in na srečo tudi edino poškodbo. Tekmovanje je potekalo v absolutni, posamezni in ekipni konkurenci in sicer v naslednjih kategorijah:

A. kategorija: ŽENSKE brez starostne omejitve,
B.
kategorija: UPOKOJENCI in ČLANI ZDRUŽENJA SEVER
C.
kategorija: MOŠKI OD 35 LET NAPREJ (letnik 1970 in starejši),
D.
kategorija: MOŠKI DO 35 LET ( 1971 in mlajši)

Zmagovalka v A kategorije je bila Danica URBANC iz PP Velenje, v B kategoriji Drago BREČKO, v kategoriji C Vili BEZJAK PP Mozirje in v D kategoriji Gregor HINKO PP Velenje. V absolutni pa so slavili Gregor HINKO kot zmagovalec, Boštjan UČAKAR, kot drugi in Vili BEZJAK kot tretji.


EKIPNA RAZVRSTITEV:

  1. POLICIJSKA POSTAJA MOZIRJE
  2. POLICIJSKA POSTAJA VELENJE
  3. POSTAJA PROMETNE POLICIJE CELJE
  4. POLICIJSKA POSTAJA SLOVENSKA BISTRICA
  5. POLICIJSKA POSTAJA CELJE
  6. SEKTOR KRIMINALISTIČNE POLICIJE POLICIJSKE UPRAVE CELJE
  7. ZDRUŽENJE SEVER
  8. POLICIJSKA POSTAJA ŠMARJE PRI JELŠAH
  9. POLICIJSKA POSTAJA SLOVENSKE KONJICE
  10. POLICIJSKA POSTAJA ŠENTJUR PRI CELJU
  11. POSTAJA MEJNE POLICIJE ROGATEC
  12. POLICIJSKA POSTAJA ŽALEC
  13. SEKTOR UNIFORMIRANE POLICIJE POLICIJSKE UPRAVE CELJE
  14. POLICIJSKA POSTAJA ROGAŠKA SLATINA
  15. POLICIJSKA POSTAJA LAŠKO
  16. SLUŽBA ZA OPERATIVNO PPODPORO POLICIJSKE UPRAVE CELJE


Po napornem tekmovanju so se vsi udeleženci zbrali v koči JURGOVO, kjer je bilo poskrbljeno za hrano in pijačo ter prijetno razpoloženje ob glasbi.

Tekmovanje v veleslalomu na Rogli je že več kot deset let tradicija PP Slovenske Konjice. Za organizacijo vsa leta skrbijo prizadevni delavci PP Slovenske Konjice, skupaj z vodstvom. Veseli tudi dejstvo, da je število udeležencev večje iz leta v leto ter da so k sodelovanju spodbudili tudi Združenja SEVER in upokojene delavce policije. Na tradicionalnem veleslalomu, se vsako leto spletejo prijateljske vezi, kar je tudi eden od razlogov, da se mnogi iz leta v leto z veseljem udeležujejo tega tekmovanja.


FOTOGRAFSKI UTRINKI

Cvetka PIŠEK, PP Slovenske Konjice