Zadnji teden v mesecu septembru je dogajanje v Velenju tudi letos zaznamoval znameniti Pikin festival. Na festivalu, ki v zadnjih letih beleži obisk več kot 10.000 obiskovalcev dnevno, z veseljem sodeluje tudi policija.

V okviru preventivne akcije "Policija na obisku" so imeli na prireditvi svoj prostor tudi velenjski policisti. Z mladimi obiskovalci so se pogovarjali o prometni varnosti, otroci so s pomočjo računalnika reševali teste iz prometne varnosti in si na ta način prislužili tudi nagrade, kot so kape, majice, kresničke in še mnogo drugega. Policisti so znova ugotovili, da se malčki radi ustavijo in jim prisluhnejo ter mnogokrat tudi kaj povprašajo.

Policisti Postaje prometne policije so bili prisotni s policijskim avtomobilom provido, ki so si ga mimoidoči - bodoči vozniki, z veseljem ogledovali. Policist motorist pa se je znova prepričal, da prihajajo nove generacije navdušenih motoristov. Le malokateri od otrok je šel mimo, ne da bi sedel na motor in policista povprašal o tem in onem. Policisti pa so njihovo radovednost dopolnili z mnogimi preventivnimi napotki, kar je bil tudi eden od ciljev njihove prisotnosti na prizorišču Pikinega festivala.

 

Da je bilo druženje na Pikinem festivalu zares prijetno, pričajo tudi fotografije:

060929-PikinFestival01-mUh, kako policisti zanimivo razlagajo

060929-PikinFestival02-mPromet zna biti resna stvar

060929-PikinFestival03-mSte mislili, da se Pike in gusarji bojijo policistov, kje pa...

060929-PikinFestival04-mVaauuu - motor je pa zakon

060929-PikinFestival05-mA je kdo rekel, da dekleta ne marajo motorjev?

060929-PikinFestival06-mHej, tudi NODI bi rad sedel na motor...