V Vrtcu Laško, v Oddelku Dušana Poženela, veliko pozornosti namenjajo osveščenosti otrok o prometni varnosti, pri čemer upoštevajo zakonitosti  otrokovega razvoja in obdobij, ki so najbolj primerna, da se otrok čim več nauči.

071122-obiskVrtca01-mV vrtcu delujejo štiri skupine, in sicer Čuki, Miške, Medvedki in Balončki, ki so se tudi ob koncu lanskega leta razveselili policijskega obiska. Obiskal jih je policijski inšpektor iz Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Celje Rajko Nemec, ki ga otroci v vrtcu že dobro poznajo.

071122-obiskVrtca02-mTokratno druženje je potekalo v okviru tehničnih dni ob tednu prometne varnosti. Ob tej priložnosti so pripravili tudi zanimiv kviz o prometu, v katerem so sodelovale tri najstarejše skupine, najmlajši balončki pa bodo na podobno sodelovanje morali počakati še kakšno leto. Kviz se je končal z neodločenim izidom, tako da so bili zmagovalci vsi. S sodelovanjem v kvizu so si otroci prislužili nagrade, in sicer pobarvanke, kresničke, igrico o prometu in podloge za miško.

071122-obiskVrtca03-mNa željo otrok in vzgojiteljic je policijski inšpektor otrokom razkazal službeno vozilo z opremo, ponovili so osnovne stvari, ki jih morajo o prometu vedeti  otroci njihove starosti, npr. kako pravilno prečkati cesto, česa na poti v vrtec ne smejo početi in kaj morajo vedeti, da bo njihova pot v vrtec varna. Otroci so po besedah policijskega inšpektorja Rajka Nemca pokazali odlično znanje.

071122-obiskVrtca04-mTovrstna druženja so zelo pomembna za razvoj posameznikove prometne kulture, ki se praviloma oblikuje že od zgodnjih let naprej. Tako v Vrtcu Laško kot tudi na Policijski upravi Celje se tega dobro zavedamo, zato tovrstno srečanje zagotovo ni bilo zadnje.

071122-obiskVrtca05-m

Tekst: Milena Trbulin Drobne in Rajko Nemec
Fotografije: Rajko Nemec