Na Bledu se bo v sredo, 26. januarja 2011, začel dvodnevni mednarodni seminar s področja prometne varnosti. Gre za seminar na strateški ravni, kar pomeni, da se ga bodo udeležili ključni domači in tuji nosilci prometne varnosti. Vabljeni na otvoritev posveta ob 14. uri, ko bo udeležence nagovorila tudi notranja ministrica Katarina Kresal.

LifeSaverLogoNa seminarju, ki ga v sodelovanju s slovensko policijo in v okviru projekta Lifesaver organizira Evropska zveza prometnih policij - TISPOL, bo 30 udeležencev iz policije, ministrstva za notranje zadeve in drugih ministrstev ter nevladnih organizacij (ministrstva za promet, agencije za prometno varnost, zavoda Varna pot in zavoda Vozim, DARS-a, Direkcije RS za ceste, združenja občinskih redarjev, carine, TISPOL-a in Evropskega sveta za varnost v prometu - ETSC) obravnavalo multiagencijski pristop k zagotavljanju prometne varnosti.

Poleg tega bodo govorili tudi o najbolj perečih dejavnikih prometnih nesreč, ukrepih, ki lahko rešujejo življenja, in prihodnjih izzivih na področju evropske varnosti v cestnem prometu. Več o tem v programu 

Otvoritev dvodnevnega seminarja z nagovori predsednika TISPOL-a Roara Larsena, ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal in predstavnika slovenske policije v TISPOL-u Boštjana Smoleja bo jutri, 26. januarja 2011, ob 14. uri v hotelu Jelovica na Bledu.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni na otvoritev seminarja! Po dogovoru vam bomo pri sodelujočih uredili tudi posamezne izjave za javnost.