V včerajšnji televizijski oddaji Pogledi Slovenije niso bila objavljena nobena nova dejstva, pomembna za kazenski postopek.

V oddaji Pogledi Slovenije je bila včeraj, 16.decembra 2010, objavljena informacija, da mnenje Nacionalnega veterinarskega inštituta potrjuje, da so bili na umetnem penisu, ki je bil najden v bližini trupla Saša Baričeviča, najdeni tudi živalski sledovi. Dejstvo je bilo prikazano kot ekskluzivno odkritje, ki bi lahko spremenilo potek preiskave.

Policija seveda po službeni dolžnosti preveri vsako novo konkretno in izvirno informacijo, ki ji lahko koristi pri njenem delu. V zvezi s tem pa moramo pojasniti, da v včerajšnji oddaji niso bila predstavljena nobena nova dejstva. O rezultatih omenjenih preiskav je policija že v začetku marca obvestila pristojno tožilstvo v zaključnem poročilu o dogodku, ki se je zgodil na Oražnovi ulici. 

Policija ne obvešča javnosti o posameznih fazah kriminalističnih preiskav in o rezultatih posameznih preiskav, dokazih, zbranih na krajih dogodkov in kaznivih dejanj. Pač pa je policija, v skladu z zakonodajo, dolžna o tem obvestiti pristojno tožilstvo, ki je edino pristojno za razpolaganje z dokazi, na podlagi katerih se odloča o nadaljnjih ukrepih.