V obdobju od 26. decembra do vključno 1. januarja je dovoljena uporaba določenih pirotehničnih izdelkov. Od danes dalje pa so na policah tudi že ognjemetni izdelki kategorije F1, katerih glavna značilnost je pok. Zato bomo jutri, 20. decembra 2018, povedali več o tem, kako v praksi poteka inšpekcijski nadzor na tem področju, in prikazali varno uporabo dovoljenih pirotehničnih izdelkov.

Vabimo vas na medijski dogodek, na katerem vas bo glavni inšpektor Inšpektorata RS za notranje zadeve mag. Mitja Perko seznanil, kako v praksi poteka inšpekcijski nadzor na tem področju in kakšne so ugotovitve (tudi glede prodaje pirotehničnih izdelkov prek spleta).

Sledil bo prikaz varne uporabe dovoljenih pirotehničnih izdelkov, ki ga bosta izvedla Klemen Pogačar in Matevž Gladek iz Oddelka za protibombno zaščito pri Specialni enoti slovenske policije.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite jutri, 20. decembra 2018, ob 11. uri na Poligonu varne vožnje v Tacnu, Kajakaška cesta 115, Ljubljana (lokacija: https://goo.gl/maps/Et8qDKsX3w62).