Generalni direktor policije Janko Goršek in direktor PU Celje mag. Karol Turk se bosta v četrtek, 25. novembra 2010, udeležila zaključne prireditve Z glavo na zabavo, ki bo v Kulturnem centru Rogaška Slatina.

Prireditev, ki se bo začela ob 11.30, je zaključek niza prireditev, namenjenih osnovnošolcem. Osnovnošolci predstavljajo primarno ciljno skupino projekta Z glavo na zabavo. Mladostniki so tako na številnih prireditvah ob dobri zabavi deležni tudi prepričljivega preventivnega delovanja. Otroci med 12. in 15. letom pogosto prav v teh letih začno eksperimentirati z alkoholom in prepovedanimi drogami. 

IMG 3971

IMG 4091V projektu Z glavo na zabavo sodelujemo tudi policisti, ki smo letos na devetih prireditvah, namenjenih družinam, v Mercatorjevih centrih po vsej Sloveniji mladim in njihovim staršem svetovali o varnosti v cestnem prometu, jih opozarjali na nevarnosti prehitre in neprevidne vožnje, vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog, na upoštevanje cestnoprometnih pravil in uporabo varnostnega pasu, na pomen vidnosti pešcev itd. Projekt Z glavo na zabavo, namenjen družinam, se bo zaključil to soboto, 27. novembra 2010, s prireditvijo v ljubljanskem Mercatorjevem centru v Šiški.

 

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!