Znanstvene študije so pokazale, da je od 10 do 20 odstotkov otrok v Evropi spolno zlorabljenih; podobno velja tudi za Slovenijo. V Policiji in Ministrstvu za notranje zadeve zato organiziramo strokovni posvet o tej problematiki, ki bo jutri, 23. novembra 2010, v Tacnu.

Ob 9. uri ga bodo v veliki predavalnici Policijske akademije v Tacnu odprli ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, minister za pravosodje Aleš Zalar in varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek Travnik, udeležence bo nagovorila tudi namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar.

Pri organizaciji posveta sodelujemo z Informacijskim uradom Sveta Evrope v RS, Društvom SOS telefon in Društvom za nenasilno komunikacijo, namenjen pa je strokovnjakom in strokovnjakinjam, ki so vključeni v reševanje te problematike.

Posebno pozornost bomo namenili obravnavi ukrepov, ki jih nedavno sprejeta Konvencija Sveta Evrope o zaščiti otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo predvideva za učinkovitejše preprečevanje in boj proti vsem oblikam zlorab osnovnih otrokovih pravic.


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni na odprtje posveta ob 9. uri!