V Bohinju se bodo v sredo, 3. novembra 2010, zbrali direktorji in drugi visoki predstavniki slovenske in osmih tujih kriminalističnih policij z območja Zahodnega Balkana in širše. Gre za prvo tovrstno mednarodno srečanje v tej regiji. Predstavnike medijev ob tej priložnosti vabimo na izjavo za javnost, ki bo ob 10.45 v Hotelu Jezero v Bohinju.

Prvo srečanje direktorjev in drugih visokih predstavnikov kriminalističnih policij Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Bolgarije in Slovenije organizira Uprava kriminalistične policije na Generalni policijski upravi. Na sestanku bodo sodelovali tudi predstavniki agencije Europol in Evropske komisije.

Srečanje, ki bo potekalo 3. in 4. novembra 2010 v Hotelu Jezero v Bohinju, bo vodil mag. Aleksander Jevšek, direktor Uprave kriminalistične policije.

Glavni namen in cilj srečanja so izmenjava dobrih praks in iskanje skupnih rešitev v boju zoper računalniško kriminaliteto, predstavitev prizadevanj Slovenije za delovanje skupnih preiskovalnih skupin na območju Zahodnega Balkana in učinkovitejši boj zoper neupravičeno trgovino s kokainom iz Južne Amerike v Evropo.

Jutri, 3.  novembra 2010, je ob 10.45 v Hotelu Jezero predvidena izjava za javnost. Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!