V Vadbenem centru Gotenica bo v petek, 29. oktobra 2010, ob 10. uri slavnostni zaključek tritedenskega osnovnega usposabljanja policistov kandidatov za delo v mednarodnih civilnih misijah s podelitvijo potrdil udeležencem.

Bodočim policistom mirovnikom bosta potrdila o uspešno opravljenem usposabljanju UNPOC Slovenija 2010 podelila vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije Vladimir Pocek in vodja usposabljanja Aleš Grudnik.

Sektor za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije je organiziral in izvedel to intenzivno usposabljanje, ki je letos potekalo malo drugače.

Z željo, da bi slovenska policija pridobila mednarodno verifikacijo tega usposabljanja pri Organizaciji združenih narodov, se je namreč usposabljanje izvajalo izključno po modulih te organizacije. Po prvih vtisih njene predstavnice kot ocenjevalke programa je bilo delo opravljeno po pričakovanjih, a za končno poročilo in odločitev bo treba počakati do začetka prihodnjega leta.

Teoretično znanje je osvajalo in predvsem v zadnjem tednu fizične in psihične napore usposabljanja premagovalo 22 domačih in tujih udeležencev.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!