Na Bledu bo 20. in 21. oktobra 2010 potekal mednarodni seminar s področja prometne varnosti, ki ga v sodelovanju s slovensko policijo in v okviru projekta Lifesaver organizira Evropska zveza prometnih policij - TISPOL.

Otvoritev dvodnevnega seminarja z nagovorom gostiteljev iz slovenske policije in organizatorjev iz TISPOL-a bo v sredo, 20. oktobra 2010, ob 9.30 v hotelu Jelovica na Bledu.

Seminar je v prvi vrsti namenjen "operativcem", zato se ga bodo udeležili komandirji in pomočniki komandirjev s postaj prometne policije po Sloveniji, s svojimi referati pa bodo aktivno sodelovali tudi vrhunski prometni strokovnjaki iz Belgije, Anglije, Danske in Nemčije.

Poleg medsebojne izmenjave izkušenj in predstavitve dobrih praks iz tujine, s katerimi se bodo lahko neposredno seznanili naši policijski starešine, bodo v ospredju seminarja pogovori o oblikovanju nove prometne politike, uspešnih strategijah in metodah dela ter možnostih, ki jih pri nadzoru cestnega prometa ponujajo sodobne tehnologije.

 

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

 

 

 

JLifeSaverLogo

 

Cilj projekta Lifesaver je s skupnimi močmi evropskih prometnih policij zmanjšati število prometnih nesreč na evropskih cestah.