"Družinski odnosi v medosebni odvisnosti" je naslov posveta, ki ga Policija z Društvom državnih tožilcev in v sodelovanju s Centrom za izobraževanje v pravosodju organizira že 17. leto zapored in je zaradi aktualnosti obravnavanih teh in zanimivih strokovnih prispevkov vsako leto številčneje obiskan. Posveta se udeležujejo policisti, tožilci, sodniki, strokovni delavci centrov za socialno delo in drugi, ki se pri svojem delu ukvarjajo z zahtevnimi družinskimi zgodbami, ki se razvijejo med štirimi stenami, a se nato odražajo tudi širše.

Udeležence bodo uvodoma nagovorili:

  • ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar,
  • generalni državni tožilec Drago Šketa in
  • varuhinja za človekove pravice Vlasta Nussdorfer.

Dogodka se bodo udeležili tudi v. d. generalnega direktorja policije Simon Velički, namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar, direktor Uprave kriminalistične policije Branko Japelj ter visoki predstavniki domačih in tujih institucij.

Na uvodni del posveta, ki bo 9. aprila 2018 v kongresnem centru Brdo, vabimo tudi medije.


Spoštovani predstavniki medijev,

vljudno vabljeni, da se udeležite uvodnega dela posveta, ki bo v ponedeljek, 9. aprila 2018 ob 9. uri v Kongresnem centru Brdo pri Kranju, v dvorani Grandis. Po uvodnem delu, predvidoma ob 10.15, bo priložnost tudi za individualne izjave za medije s strani posameznih predstavnikov institucij.