Policijsko upravo Kranj so 4. aprila 2018 obiskali ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar, državni sekretar Boštjan Šefic in v. d. generalnega direktorja policije Simon Velički.

IMG 0404

Sprejel jih je direktor Policijske uprave Kranj mag. Boštjan Glavič s člani svojega ožjega strokovnega kolegija. Gostom so predstavili varnostne razmere na Gorenjskem in izzive, s katerimi se bodo srečevali v bližnji prihodnosti. Med večjimi izzivi je vsekakor kadrovsko popolnjevanje, ureditev prometnega režima na Karavankah, sodelovanje pri izgradnji regijskega centra za zaščito in reševanje v Lescah ter širitev terminala brniškega letališča. Vodstvo policijske uprave je hkrati predstavilo tudi možne rešitve.

Po sestanku pri vodstvu uprave je sledil še sprejem gostov na policijskima postajama, ki delujeta v istem objektu. Najprej na Policijski postaji Kranj, kjer jih je sprejel komandir Matjaž Završnik, nato na Postaji prometne policije Kranj, kjer jih je z obstoječimi razmerami seznanil komandir Zoran Kužet. Obisk je vodstvo ministrstva in policije zaključilo na Policijski postaji Škofja Loka, tam je goste sprejel komandir policijske postaje Sašo Eniko. IMG 1650 1

Pogovori so potekali v sproščenem vzdušju in s pripravljenostjo za reševanje izpostavljenih izzivov.