Gasilci in policisti pogosto delamo z roko v roki. Ne glede na to, ali gre za požar, naravno katastrofo, prometno nesrečo, iskanje pogrešane osebe, vedno smo tam, da rešujemo in pomagamo. Jutri, 19. januarja, si lahko v živo ogledate, kako poteka naše sodelovanje, ko postane "vroče"!

Ko je med življenjem in smrtjo tanka ločnica, so sekunde dragocene, zato mora biti naše delo dobro usklajeno, organizirano in vpeljano. Da bi bilo to mogoče, moramo svoje sodelovanje krepiti tudi takrat, ko "ne gori". V ta namen vsako leto Policija, Gasilska zveza Slovenije in Skupnost gasilsko reševalnih zavodov Slovenije sklenejo letni načrt o sodelovanju, ki zajema skupna usposabljanja, izmenjavo informacij, sodelovanje v intervencijah, pri organiziranih iskalnih akcijah pogrešanih oseb, sodelovanje v preventivnih dejavnosti in drugih aktivnostih na področju zaščite in reševanja.

Načrt o sodelovanju med policisti in gasilci v letu 2018 bodo jutri, 19. januarja 2018, ob 12.30 na Gasilski brigadi Ljubljana podpisali Janko Cerkvenik, v. d. predsednika Gasilske zveze Slovenije, Tomaž Kučič, predsednik Skupnosti gasilsko reševalnih zavodov Slovenije, in Simon Velički, v. d. generalnega direktorja Policije.

Ob tem si boste lahko v živo ogledali tudi skupno vajo, simulacijo požara stanovanjskega objekta. Predstavili vam bomo postopek vstopanja v goreč objekt, gašenje, reševanje in oskrbo poškodovane osebe ter zavarovanje kraja dogodka.


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni, da spoznate naše zahtevno, a zanimivo delo!

GZS logotip Logo SGRZS ZNAK POLICIJA RSnov