Policisti bomo od četrtka, 9. septembra, pa do nedelje, 12. septembra 2010, sodelovali na izobraževalno-sejemski prireditvi Otroški bazar, ki bo letos na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani praznoval že 5. obletnico. Obiskovalcem bomo predstavili svoje delo, opremo, vozila in službene živali. Vabljeni!

Policisti vam bomo vse dni sejma svetovali in odgovarjali na vaša vprašanja o policijskem delu, o tem, kaj lahko vsak sam stori za svojo varnost v prometu, kako škodljive so posledice uživanja prepovedanih drog, kaj pomeni nasilje med mladimi, kaj je vandalizem idr.

Izvedeli boste veliko koristnega, spoznali, kako pestro in raznoliko je delo policije, ter si na ploščadi pred halo ogledali opremo in različna policijska službena vozila. Predstavili vam bomo delo policistov prometnikov, policistov motoristov, policistov konjenikov in vodnikov službenih psov, kriminalistično delo in forenzična opravila, delo Specialne enote in drugo.

Najmlajši bodo na razstavnem prostoru lahko izpolnili kratek vprašalnik in odgovorili na dve ne preveč težki vprašanji o prometni varnosti, oktobra pa bomo na Generalni policijski upravi priredili nagradno žrebanje. Med pravilnimi odgovori bo izžrebanih več deset otrok, ki bodo nagrajeni s promocijskim gradivom policije.
 
Otroci in mladostniki, obiščite nas!
Seveda pa ste na ogled razstavnega prostora Policije vljudno vabljeni tudi starši, učitelji in vzgojitelji oz. predstavniki vrtcev in osnovnih šol ter predstavniki medijev.