Oglejte si sedmi letni preizkus policistov motoristov v spretnostni vožnji z motornimi kolesi, ki bo v četrtek, 16. septembra 2010, na avtopoligonu Policijske akademije v Tacnu.

Prireditev se bo začela ob 9.30 in se zaključila ob 14.30, ko bo namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec najboljšim podelil priznanja.

Namen letnega preizkusa, ki se ga bo udeležilo 60 policistov, je preveriti usposobljenost policistov motoristov v spretnostni vožnji z motornimi kolesi. Preizkusili se bodo v ekipni in posamični konkurenci v dveh kategorijah z motornimi kolesi znamke BMW R 1150 RT in Honda Deauvile NT 700, in sicer bodo morali na poligonu brezhibno opraviti devet različnih vaj. Svojo usposobljenost bodo preverili tudi povabljeni gostje: reševalci na motornih kolesih in vojaški policisti.

Spoštovani predstavniki medijev in vsi drugi zainteresirani, vljudno vas vabimo, da si ogledate preizkus usposobljenosti in tako pozdravite prometne policiste iz celotne države, ki so v poletni sezoni nosili osrednje breme urejanja prometa na slovenskih cestah.