Odštevamo dneve do začetka evropskega tedna mobilnosti, pa tudi kampanja v podporo projektu EDWARD je že v polnem zamahu. Vsi, ki sodelujemo v tem projektu, smo si namreč za cilj zadali, da 21. septembra 2017 na cestah po Evropi ne bo nobene smrtne žrtve. V Sloveniji smo se v ta namen povezali predstavniki Policije, Javne agencije RS za varnost prometa in Ministrstva za infrastrukturo.

Obveščamo vas, da bo skupna izjava za javnost, na kateri bomo ponovno opozorili na pomen prometne varnosti, v četrtek, 21. septembra 2017, ob 12. uri na avtocestnem počivališču Ravne (Kozina).

Vse voznike bomo pozvali, naj se s previdno in odgovorno vožnjo tudi sami pridružijo prizadevanjem za varnejše evropske ceste. Šteje namreč ravnanje prav vsakega posameznika, ki je udeležen v cestnem prometu! Ob tej priložnosti pa bo potekal tudi nadzor prometa, ki ga bomo policisti izvajali skupaj z inšpektorji Inšpektorata RS za infrastrukturo in pri katerem bodo sodelovali tudi predstavniki inšpekcijskih služb evropskih držav.

Verjamemo, da lahko s projektom EDWARD (v ang. European Day without a Road Death) pomembno prispevamo k nadaljnjemu zmanjševanju števila umrlih in hudo poškodovanih v prometnih nesrečah. Projekt v okviru evropskega tedna mobilnosti med 16. in 22. septembrom in ob podpori Evropske komisije letos že drugo leto zapored organizira Evropska mreža prometnih policiji - Tispol. Več: https://projectedward.org


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!