Naslednji teden se v šolske klopi vračajo otroci in dijaki. Da bi bila vrnitev med sošolce in prijatelje zanje prijazna, želimo v policiji skupaj z ostalimi pristojnimi institucijami opozoriti na pojav nasilja med vrstniki ter njegovo nesprejemljivost v družbi, pa tudi na različne oblike t. i. fazaniranja, ki se v prvih šolskih dneh pojavljajo v srednjih šolah in se ponekod iz zanimivega običaja "krsta" novih dijakov spreminjajo tudi v neprijetne prakse.

Podrobnosti bomo predstavili na novinarski konferenci, ki bo v torek, 29. avgusta 2017, ob 11. uri na stadionu Policijske akademije v Tacnu.

Več o tem, katere so najpogostejše oblike nasilja med vrstniki, kje se pojavljajo, kako ukrepati in kako pomagati otrokom in mladostnikom, bodo na novinarski konferenci povedali predstavniki Policije, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Zveze prijateljev mladine Slovenije - TOM telefona.

Na problematiko nasilja in njegovo nesprejemljivost v družbi pa bo skupaj z otroki opozoril tudi glasbenik in mojster borilnih veščin Denis Porčič - Chorchyp.


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!