Osrednja slovesnost ob dnevu policije bo v sredo, 23. junija 2010, ob 12. uri v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. Slavnostna govornica bo varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek Travnik, udeležence pa bosta nagovorila tudi generalni direktor policije Janko Goršek in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.

Generalni direktor policije in ministrica za notranje zadeve bosta nekaterim najbolj zaslužnim posameznikom ob tej priložnosti podelila najvišja priznanja policije.


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni k udeležbi na osrednji slovesnosti ob dnevu policije!


V teh dneh sicer potekajo številne slovesnosti ob dnevu policije tudi v posameznih policijskih upravah in notranjih organizacijskih enotah Generalne policijske uprave, kjer policistom in zunanjim sodelavcem podeljujemo priznanja za prispevke h krepitvi varnosti ali za dolgoletno delo v policiji.

***

Polaganje venca v spomin padlim policistom, umrlim v vojni za Slovenijo leta 1991

Vabljeni ste tudi, da se udeležite polaganja venca v spomin padlim policistom in rezervnim policistom. Predstavniki ministrstva za notranje zadeve, Generalne policijske uprave in veteranskega združenja Sever bodo venec položili v sredo, 23. junija, in sicer ob 9.30 v avli notranjega ministrstva na Štefanovi 2 v Ljubljani, ob 10. uri pa na spomenik padlim v vojni za Slovenijo na ljubljanskih Žalah.