Na novinarski konferenci, ki bo v ponedeljek, 27. marca 2017, ob 12. uri, v medijskem središču notranjega ministrstva na Litostrojski 54 v Ljubljani, bomo predstavili preiskovanje ropov in podali preventivne nasvete, kako zmanjšati možnosti za vlome, tatvine  in rope.

Med drugim bomo predstavili ugotovitve z zvezi z medijsko zelo odmevnim ropom, ko sta bila 30. januarja 2017 v Laporju v občini Slovenska Bistrica oropana tamkajšnji duhovnik in njegova sestra, pri čemer je bil duhovnik tudi lažje telesno poškodovan.

Osumljenec tega ropa je bil odkrit med dlje časa trajajočo kriminalistično preiskavo kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, ki so jo vodili novomeški kriminalisti. Ti so v tem tednu odvzeli prostost enajstim osumljencem z območja Ljubljane Trbovelj, Radeč, Krškega in Sevnice, med preiskavo pa ugotovili, da so osumljenci izvrševali tudi hujša premoženjska kazniva dejanja.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

  • Aleš Kegljevič iz Oddelka za premoženjsko kriminaliteto v Upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi,
  • France Božičnik iz Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Novo mesto,
  • Primož Donoša iz Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Kranj in
  • Robert Munda iz Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor.


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!