Ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar in generalni direktor policije Marjan Fank s sodelavci sta danes, 6. marca 2017, v okviru vladnega obiska na Goriškem obiskala Policijsko upravo Nova Gorica.

IMG 20170306 130833 na net

Direktor policijske uprave Fabjan Kontestabile je predstavil trenutne razmere na območju Policijske uprave Nova Gorica in rezultate dela v lanskem letu. Ministrica je pohvalila delo novogoriških policistk in policistov. Izpostavila je, da smo v preteklih dveh letih uspeli zajeziti odhode zaposlenih iz policije, hkrati pa zagotovili več proračunskih sredstev in boljše materialne razmere za delo. S tem bomo nadaljevali tudi v prihodnje, saj moramo policiji omogočiti nadaljnji razvoj.

Kot je poudaril generalni direktor policije Marjan Fank, bo prav Policijska uprava Nova Gorica ena prvih, ki bo kadrovsko okrepljena. Ob tej priložnosti si je ministrica ogledala tudi prostore Policijske postaje Nova Gorica in operativno-komunikacijskega centra, v nadaljevanju pa se je srečala še z zaposlenimi na Policijski postaji Ajdovščina in Postaji prometne policije Nova Gorica.

Več v sporočilu MNZ