V spomin na "jeklenega" policista Mitjo Brajnika, ki je pred trinajstimi leti tragično preminil v nesreči pod Okrešljem, na Bledu in v njegovi okolici vsako leto organiziramo Pohod razuma, volje in moči - Brajnikov memorial. Letošnji bo potekal 18. in 19. junija 2010. Vabljeni k ogledu!

Po otvoritvi, ki bo v petek, 18. junija, ob 9. uri pred hotelom Park na Bledu, bodo tekmovalci ob 10. uri startali iz Grajskega kopališča na Bledu. Naslednji dan, v soboto, 19. junija, je ob 14. uri predviden prihod tekmovalcev na cilj v Ribnem pod Ribensko goro, svečana razglasitev rezultatov pa bo ob 16. uri.

Posebno tekmovanje v preverjanju znanja in moči organizira Policijska uprava Kranj v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in Športnim društvom Bled. Zamišljeno je kot kombinacija športnega talenta, trme, obvladovanja specialnih veščin in znanja, potrebnega za preživetje v naravi ali za pomoč sočloveku, traso pa morajo tekmovalci premagati kot ekipa.

Udeleženci na območju Bleda, Bohinja, Jelovice in dela Julijskih Alp tekmujejo v različnih disciplinah: plavanju, veslanju, kolesarjenju, streljanju, teku in gorskem pohodu, premagati pa morajo tudi druge vzdržljivostne preizkušnje.

Gre torej za najbolj naporno policijsko tekmovanje, ki se ga že nekaj let udeležujejo tudi pripadniki slovenske vojske in poklicnih gasilcev, s katerimi slovenski policisti tudi sicer velikokrat sodelujejo v skupnih nalogah. Poleg 22 ekip iz Policije bodo na tekmovanju letos sodelovale štiri ekipe Slovenske vojske in ekipa poklicnih gasilcev.


Spoštovani predstavniki medijev, vabljeni k ogledu!