Ministrstvo za zdravje, Policija in Javna agencija RS za varnost prometa vabimo na novinarsko konferenco, ki bo v ponedeljek, 7. novembra 2016, ob 13. uri, v novinarskem središču Generalne policijske uprave na Litostrojski 54 v Ljubljani.

Na novinarski konferenci bodo govorci:

  • mag. Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi
  • mag. Igor Velov, direktor Javne agencije RS za varnost prometa
  • Mojca Gobec, generalna direktorica Direktorata za javno zdravje, Ministrstvo za zdravje

predstavili letošnjo akcijo 0,0 šofer – Slovenija piha 0,0 in statistične podatke o alkoholiziranih udeležencih v prometu ter zaradi alkohola povzročenih nesrečah.

Vožnja pod vplivom alkohola ali drugih prepovedanih substanc je neracionalna odločitev, ki lahko pripelje do usodnih posledic. Približno vsaka deseta prometna nesreča nastane zaradi uporabe alkohola, vzrok vsake tretje smrtne prometne nesreče je opit voznik.

Glavni namen letošnje vseslovenske akcije 0,0 šofer – Slovenija piha 0,0 je zmanjšati število opitih in omamljenih voznikov, obenem pa nagraditi tiste, ki spoštujejo pravila in za volan ne sedejo pod vplivom substanc.

V letošnji akciji nadzora vožnje pod vplivom alkohola, ki poteka med 4. in 13. novembrom po slovenskih cestah, bomo namreč voznike, ki bodo napihali 0,0, nagradili z letaki, med katerimi bo veliko takšnih, ki bodo vzornim voznikom omogočili obisk koncerta Policijskega orkestra z gostoma Tanjo Žagar in raperjem Zlatkom. Koncert bo 4. decembra 2016 ob 19. uri v Slovenski filharmoniji v Ljubljani.

Napihaj 0,0 in zadeni vstopnico za skupni koncert Tanje Žagar, Zlatka in Policijskega orkestra!


Letos bomo torej voznike za odgovorno vožnjo, pametno odločitev in zrelo udeležbo v prometu tudi nagradili. Nekaj prijetnih presenečenj smo izbranim že priredili, pri tem pa sta nam pomagala naša bodoča gosta.

Vabimo vas, da skupaj z nami prispevate k varnejšim cestam in se nam pridružite pri osveščanju o pomenu trezne vožnje na vaših in naših začrtanih poteh.


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!