Prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije) - v sodelovanju z Upravo kriminalistične policije na Generalni policijski upravi in Združenjem za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije - organizira 6. posvet o problematiki zlorab otrok na spletu. Predstavnike medijev vabimo na odprtje posveta, ki bo v sredo, 28. septembra 2016, ob 9. uri v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede v Ljubljani.

Letošnji posvet je namenjen preučevanju delovanja storilcev zlorab in možnim ukrepom na tem področju. V uvodnem delu bodo udeležence konference nagovorili:

  • vodja Centra za varnejši internet dr. Vasja Vehovar,
  • direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije Dušan Zupančič in
  • pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi mag. Boštjan Lindav.

Ob domačih strokovnjakih bosta z nami tudi dve gostji iz tujine - strokovnjakinja na področju preiskovanja spolnih zločinov Madeleine van der Bruggen, ki v okviru nacionalne enote nizozemske policije proti spolnemu izkoriščanju otrok izvaja usposabljanja in svetuje glede vedenja storilcev, ter psihoterapevtka in raziskovalka Petya Schuhmann, ki v Nemčiji v okviru projekta Kein Täter werden (Ne postani storilec) izvaja individualno in skupinsko psihoterapijo z ljudmi, ki ugotovijo, da jih spolno privlačijo otroci.

Posvet že šesto leto organiziramo predvsem s ciljem, da na enem mestu združimo znanje in izkušnje vseh, ki se pri svojem delu srečujejo s problematiko zlorab otrok na internetu. Tudi letos pričakujemo široko in pisano paleto udeležencev tako iz policije, tožilstev in sodišč kot tudi iz industrije, socialnih služb, nevladnih organizacij in šolstva.

Projekt Spletno oko in krovni projekt Center za varnejši internet izvajajo Univerza v Ljubljani - Fakulteta za družbene vede, Zavod Arnes, Zveza prijateljev mladine Slovenije in Zavod MISSS, financirata pa ga Evropska komisija in Ministrstvo za javno upravo.

Dodatne informacije o dogodku:


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

Novinarji, ki bi na posvetu želeli opraviti intervju s katerim izmed govorcev, se lahko obrnete na: 

  • Draga Menegalijo, predstavnika Policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete, Generalna policijska uprava, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 733 479
  • Andreja Motla, koordinatorja prijavne točke Spletno oko, Center za varnejši internet Slovenije, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 01 580 53 55