Odločno zavračamo neresnične in celo žaljive navedbe Igorja Bavčarja, ki so objavljene na spletni strani Finance.si in se nanašajo na novinarsko konferenco Uprave kriminalistične policije pri Generalni policijski upravi 12. maja 2010.

Ponovno poudarjamo, da smo vrhovnega državnega tožilca skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala pri Vrhovnem državnem tožilstvu, ki usmerja konkretno zadevo, dopoldne 3. maja 2010 seznanili s tem, da smo v policiji prejeli več novinarskih vprašanj, ki se nanašajo na to zadevo.

Prav tako smo vrhovnega državnega tožilca obvestili, da bodo naše ugotovitve - glede na to, da je policija postopek v celoti zaključila 30. aprila 2010, ko je z delom prenehala posebna delovna skupina UKP GPU - javnosti predstavljene na novinarski konferenci v naslednjih dneh. O tej komunikaciji je kriminalistka, ki je seznanila vrhovnega državnega tožilca, napisala tudi uradni zaznamek.

Dejstvo, da poskušajo zakonito in strokovno delo kriminalistov nekateri vse pogosteje spolitizirati, v policiji ocenjujemo za nesprejemljivo.

Enakost pred zakonom je temelj pravne države ne glede na to, kako se kdo piše, koliko denarja ima ali kateri politični stranki pripada. In enakost pred zakonom policija pri svojem delu tudi dosledno upošteva.