Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo med 20. in 22. oktobrom potekala že 16. Študentska arena, ki je namenjena študentom in dijakom. Tudi policisti bomo predstavili različna področja policijskega dela in vam svetovali, kako poskrbeti za varnost. Obiščite nas!

studentska arena 2016Na notranjem razstavnem prostoru in zunanji ploščadi obiskovalcem tudi letos predstavljamo različna zanimiva področja policijskega dela, policijsko opremo in vozila. Ogledali si boste lahko vozilo z videonadzornim sistemom Provida, ki ga policisti uporabljamo predvsem za odkrivanje prehitrih voznikov na avtocestah, ki ogrožajo svojo varnost in varnost ostalih prometnih udeležencev. Spoznali boste lahko naše zveste štirinožne pomočnike - službene pse in se prepričali, koliko znanja in sposobnosti imajo. Kriminalist pa vam bo predstavil vzorce prepovedanih drog in vas podučil o nevarnostih uživanja mamil itd.

V torek in sredo, 20. in 21. oktobra, si boste lahko ogledali opremo policistov Specialne enote in se pod njihovim budnim in izkušenim očesom preizkusili tudi na elektronskem strelišču.

V četrtek, 23. oktobra, pa boste lahko med 12. in 15. uro prisluhnili glasbenim mojstrovinam seksteta Policijskega orkestra.


Dijaki, študenti in vsi mladi po srcu, vljudno vabljeni, da nas obiščete, vsak dan med 12. in 19. uro.

Policisti in kriminalisti vam bomo svetovali in pomagali s številnimi koristnimi informacijami.

Vstop je prost!