V okviru mednarodnega tedna otroka bomo obeležili dvajseto obletnico preventivnega projekta in lutkovne igrice Ena ena tri. Ob dvajsetem "rojstnem dnevu" igrice bomo otrokom podarili predstavo, ki se je bo jutri, 7. oktobra, v Policijski akademiji v Tacnu udeležilo 180 osnovnošolcev.

predstava2a

Leta 1995 je policija začela izvajati uspešen preventivni projekt, lutkovno igrico Ena ena tri. Do sedaj je bilo že 972 ponovitev predstav po vsej Sloveniji, kar je edinstven uspeh preventivnega delovanja policije za otroke. Po razpoložljivih podatkih si je v teh dvajsetih letih predstavo ogledalo okrog 150.000 otrok iz več generacij.

Projekt lutkovne predstave ni samo poučna predstava, ki otroke uči preventivnega delovanja in spoznavanja številke 113, temveč ob spremljevalnem programu otroci spoznavajo tudi policijski poklic in opremo. Jutrišnje predstave in druženja s policisti v Policijski akademiji se bodo udeležili učenci šestih ljubljanskih osnovnih šol in Centra Janeza Levca.

Jubilejna predstava bo jutri, 7. oktobra, ob 10. uri v veliki telovadnici Policijske akademije.

Po predstavi, okoli 11. ure, pa se bodo otroci na igrišču Policijske akademije družili s policisti in spoznavali naš poklic (če bo močno deževalo, ta del dogodka odpade).

Več o projektu bo v izjavi za javnost, ki bo ob 11. uri, povedala Neža Miklič, vodja Oddelka za mladoletniško kriminaliteto na Generalni policijski upravi.

 

 Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

V okviru dvajsete obletnice projekta Ena ena tri pa se bomo ta teden še družili z otroki, in sicer bomo v petek, 9. oktobra, učencem Osnovne šole Prežihov Voranc predstavili poklic policista in glasbenika - v eni osebi. Otroci si bodo lahko ogledali glasbene inštrumente in tako spoznavali tudi malo drugačno plat policijskega poklica.