Policija in gledališče Lutke Zajec vas vabita na že 800. lutkovno predstavo Ena ena tri – Mali Ojoj, ki bo v ponedeljek, 22. marca 2010, ob 10.30 v Kulturnem domu Španski borci v Ljubljani.

15. obletnica lutkovne predstave sovpada z 800. predstavo, ki jo bomo posebej obeležili. Tako bo gledališče Lutke Zajec v Kulturnem domu Španski borci 22. marca izvedlo dve predstavi za otroke ljubljanskih vrtcev, ki se bodo po predstavi lahko pogovarjali s policisti ter si ogledali različna policijska vozila in službene živali policije.

V okviru preventivnega projekta Policija za otroke je Ministrstvo za notranje zadeve leta 1995 začelo z uprizarjanjem lutkovne predstave Ena ena tri – Mali Ojoj avtorice Svetlane Makarovič. Namenjena je predšolskim otrokom in mlajšim šolarjem do 5. razreda osnovne šole, ki jim na zanimiv način posreduje informacije, s pomočjo katerih se bodo v stiski in nevarnih situacijah znali zaščititi in poiskati pomoč.

Predstava otrokom ponuja telefonsko številko 113, na katero lahko pokličejo na pomoč policiste. Predstavitev policistov, njihovih vozil, opreme in službenih živali je sestavni del projekta, ki policijo približa otrokom.

Predstavniki medijev, vljudno vabljeni na predstavo!

113 prva m