V predkazenskem postopku, ki ga usmerja Okrožno državno tožilstvo v Kopru, policija na širšem območju Slovenije izvaja obsežne aktivnosti na področju preiskovanja gospodarske kriminalitete, korupcije in drugih težjih oblik kriminalitete. Več informacij o tem bomo posredovali v izjavi za javnost, ki bo danes, 9. marca 2010, ob 17.30 na Dimičevi ulici 16 v Ljubljani.

V zaključni akciji, ki poteka na območjih policijskih uprav Koper, Nova Gorica, Ljubljana in Murska Sobota, policija izvaja hišne preiskave pri različnih fizičnih osebah in v prostorih določenih državnih institucij, kjer išče poslovno dokumentacijo in druge materialne dokaze, ki bodo uporabni kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku.

Ob tem je kriminalistična policija na podlagi pooblastil iz Zakona o kazenskem postopku petim osumljenim osebam odvzela prostost in jih pridržala. Današnje dogajanje je rezultat večmesečne kriminalistične preiskave utemeljenih sumov kaznivih dejanj korupcije in zlorabe položaja, pri kateri so bili uporabljeni tudi prikriti preiskovalni ukrepi po odredbi pristojnega sodišča in ob usmerjanju državnega tožilstva. Operativne aktivnosti kriminalistične policije na terenu še vedno potekajo.

 

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!