Zaradi kolesarske dirke Giro Rossa 2015 bodo 3. in 4. julija 2015 na posameznih relacijah veljale popolne zapore prometa. Voznike pozivamo, naj v tem času uporabljajo vzporedne ceste.

V petek, 3. julija 2015, bo od 18.00 do 21.30 v Ljubljani popolna zapora Slovenske ceste od križišča z Aškerčevo do Trga Ajdovščina na drugi strani. Zaprt bo tudi dovoz v garažno hišo na Kongresnem trgu. Na tem odseku ne bo mogoč prehod pešcev. Ti bodo lahko prečkali Slovensko cesto na Aškerčevi, v podhodu na Kongresnem trgu in na trgu Ajdovščina.

V soboto, 4. julija 2015, bo ob 12. uri start 2. etape v Kamniku. Promet bo zato oviran od 12. ure oviran na relaciji Kamnik - Jarše - Radomlje - Domžale - Rodica - Mengeš - Koseze - Vodice - Valburga - Ješrca - Škofja Loka - Gorenja vas - Suhi Dol - Horjul - Dobrova - Ljubljana (Tržaška - Trg MDB - Aškerčeva - Zoisova - Roška - Poljanska - Litijska - Kajuhova - Šmartinska - Ameriška BTC).  Na relaciji bo 20- do 30-minutna popolna zapora ceste.

Vse udeležence v cestnem prometu pozivamo, da zaradi varnosti udeležencev prireditev in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov in navodila rediteljev.

Udeležence opozarjamo na prometna pravila v primeru, ko opazijo policijsko vozilo, ki uporablja rdeče-modro svetilko ter zvočne znake. Takrat morajo ustaviti svoje vozilo in se umakniti z vozišča, razen če jim policist ne odredi drugače. Vozniki smejo z vožnjo nadaljevati šele, ko odpeljejo mimo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki uporablja rdeče-modro svetilko, in vozilom organizatorja z napisom Konec kolesarske dirke. Šele takrat lahko vozniki nadaljujejo z vožnjo. Določba velja tudi za pešce, ki se morajo umakniti z vozišča.