Generalni direktor policije Marjan Fank je 16. junija 2015 sprejel delegacijo upokojenih policistov Zveze klubov upokojenih delavcev MNZ Slovenije Maksa Perca.

Delegacijo so predstavljali predsednik zveze Niko Jurišič in podpredsednik Zdenko Renko ter Mirko Ploj, predsednik Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor, in Jožef Grah, član izvršnega odbora Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor in predsednik Komisije za partnersko sodelovanje z MNZ, Policijo v klubu. Na sprejemu sta bila navzoča tudi mag. Tatjana Bobnar, namestnica generalnega direktorja policije, in Vinko Trebše, pomočnik vodje Službe generalnega direktorja policije.

Srečanje je potekalo v sproščenem in prijateljskem vzdušju. Predstavniki upokojenih policistov so na kratko predstavili zgodovino in razvoj klubov Maksa Perca, nekatere težave, s katerimi se danes srečujejo, podali svoje videnje možnega in pričakovanega sodelovanja ter predlagali, da se pristopi k podpisu novega sporazuma o medsebojnem sodelovanju.

Generalni direktor policije in njegova namestnica sta poudarila pomen dobrega sodelovanje, krepitve medsebojnih odnosov in tovrstnih srečanj. Predstavila sta nekatere aktivnosti policije, s katerimi poskušamo ostati v stiku z našimi delavci tudi po njihovi upokojitvi. Pri tem sta izrazila zaskrbljenost zaradi tega, ker zaradi upokojitve naše vrste zapušča veliko število policistk in policistov, priliv novih kadrov pa ni temu prilagojen.

Zagotovila sta, da bo policija preučila vse predloge predstavnikov upokojenih policistov in jih v okviru možnosti tudi upoštevala.

obisk maksaperca

Z leve: pomočnik vodje Službe generalnega direktorja policije Vinko Trebše, Zdenko Renko, Niko Jurišič, generalni direktor policije Marjan Fank, Mirko Ploj, Jožef Grah in namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar.

Foto: ZKUD MNZ Slovenije Maksa Perca