Na Okrešlju bomo v sredo, 10. junija 2015, obeležili 18. obletnico tragične nesreče pod Tursko goro, ki je zahtevala življenja petih gorskih reševalcev, med drugim tudi policista Mitje Brajnika.

10. junija 1997 je na območju Okrešlja potekala vaja stenskega reševanja pripadnikov Gorske reševalne službe, v kateri je sodeloval tudi policijski helikopter. Po spletu okoliščin je med vajo prišlo do hude nesreče, v kateri se je smrtno ponesrečilo pet izkušenih gorskih reševalcev: Mitja Brajnik, Luka Karničar, dr. Jani Kokalj, Rado Markič in Boris Mlekuž.

Lani, ravno na ta dan, pa je slovensko policijo prizadela še ena najhujših nesreč v njeni zgodovini. Na poti na spominsko slovesnost, kjer naj bi se poklonili preminulim reševalcem, so se smrtno ponesrečili trije naši sodelavci iz Murske Sobote. S spominsko slovesnostjo na Okrešlju se bomo letos zato poklonili tudi spominu nanje.

Zbor udeležencev bo ob 9.15 uri na parkirišču pod slapom Rinka. Ob 11. uri bo na vrhu pri spominskem obeležju slovesnost s polaganjem venca.


Vljudno vabljeni!