Ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar in generalni direktor policije Marjan Fank sta s sodelavci včeraj, 3. junija, v okviru obiska vlade v primorsko-notranjski regiji obiskala Policijsko postajo Cerknica in Center za tujce v Postojni.

Slika 010 01

Mag. Stanislav Vrečar, direktor Policijske uprave Ljubljana, kamor sodi Policijska postaja Cerknica, je uvodoma predstavil varnostne razmere na tem območju, ki so stabilne. Kot največjo težavo je izpostavil kadrovsko podhranjenost na območju ljubljanske policijske uprave, ki je zaskrbljujoča.

Komandir Policijske postaje Cerknica Zdravko Kovač je predstavil rezultate dela policijske postaje v lanskem letu, ki so zelo dobri. Kot primer dobre prakse je izpostavil dobro sodelovanje z lokalnimi skupnostmi ob zadnjih naravnih nesrečah, ko so to območje močno prizadeli žled in večkratne poplave.

Slika 025

Ministrica je povedala, da je ena prednostnih nalog zagotovitev ustreznih kadrovskih in finančnih pogojev za delo policije. Generalni direktor policije pa je ob tej priložnosti pohvalil delo policistov, ki kljub zahtevnim razmeram dosegajo dobre rezultate dela.

V nadaljevanju si je vodstvo notranjega ministrstva in policije ogledalo še prostore Centra za tujce v Postojni, kjer trenutno potekajo obnovitvena dela.