Da bi izmenjali izkušnje in dobre prakse, bomo v Sloveniji gostili prvo mednarodno konferenco na temo centrov za policijsko in carinsko sodelovanje, ki se je bodo udeležili predstavniki policij in notranjih ministrstev držav Zahodnega Balkana in vabljenih članic Evropske unije. Srečanje, ki druži predstavnike držav iz regije, pomembne za evropsko varnost, bo potekalo 7. in 8. maja 2015 v Moravskih Toplicah.

Udeležence konference bodo uvodoma nagovorili namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar, predstavnik Sekretariata konvencije o policijskem sodelovanju v JV Evropi Anton Travner in predstavnik nemške zvezne policije Marcus Leitl, ki so tudi organizatorji dogodka.

Gre za pomembne vsebine s področja schengenskega sodelovanja in odkrivanja kriminalitete, kjer imamo bogate izkušnje, zato smo ponosni, da lahko prvo tako srečanje gostimo v Sloveniji.

Slovesno odprtje dogodka z nagovori bo v četrtek, 7. maja 2015, ob 8.30, v Modri dvorani v pritličju hotela Vivat v Moravskih Toplicah. Ob 11. uri bo organiziran tudi fototermin.


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!