Generalni direktor policije Janko Goršek se bo v ponedeljek, 15. februarja 2010, ob 8.30 udeležil krvodajalske akcije v Celju, ki jo Policijska uprava Celje skupaj s celjskim centrom za transfuzijsko medicino organizira v okviru projekta Alkohol res ubija.

Darovanje krvi bo potekalo v transfuzijskem centru splošne bolnišnice v Celju (Oblakova 5, Celje).

Krvodajalske akcije bo policijska uprava na svojem območju organizirala še 16. februarja in 1. ter 3. marca letos, vanje pa se bodo vključila tudi druga društva in ustanove v celjski regiji. Kot partnerji v interdisciplinarni akcijski skupini za varnost v cestnem prometu bodo na ta način opozorili na problematiko vožnje pod vplivom alkohola.

Policija z Rdečim križem Slovenije in Zavodom RS za transfuzijsko medicino organizirano sodeluje že skoraj deset let. Policisti se pod sloganom Varujemo, darujemo, rešujemo namreč vsako leto množično udeležujemo skupnih krvodajalskih akcij in tudi tako pomagamo pri reševanju dragocenih človeških življenj. Tudi letos se bomo na območjih vseh policijskih uprav udeležili skupnih akcij, ki bodo marca, junija in novembra.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni, da se nam pridružite tudi sami in javnost tako ponovno opozorite na problematiko alkohola na slovenskih cestah.