Na Brdu pri Kranju se bo v četrtek, 2. aprila 2015, pod naslovom Otrok in pasti sodobnega časa začel dvodnevni strokovni posvet kriminalistov, tožilcev, sodnikov in zagovornikov otrok. Predstavniki medijev, vabljeni na slovesno odprtje posveta ob 9. uri!

Častni gostje oz. govorci v uvodnem delu bodo varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, generalni državni tožilec dr. Zvonko Fišer, generalni direktor policije Marjan Fank, državni sekretar na notranjem ministrstvu Andrej Špenga in državna sekretarka na pravosodnem ministrstvu Tina Brecelj. Posvet bosta odprli Mirjam Kline, predsednica Društva državnih tožilcev Slovenije, in mag. Tatjana Bobnar, namestnica generalnega direktorja policije.

Tradicionalni, letos že 14. posvet, ki se ga bo udeležilo več kot 280 strokovnjakov, smo tudi tokrat organizirali na Generalni policijski upravi, skupaj z Društvom državnih tožilcev Slovenije in v sodelovanju s Centrom za izobraževanje v pravosodju. Osrednja tema letošnjega posveta bodo otroci v sodobnem času, bodisi kot žrtve bodisi kot povzročitelji nasilja.

 Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!


Odprtje posveta bo v četrtek, 2. aprila 2015, ob 9. uri v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju (v dvorani Grandis).

Po odprtju, predvidoma okoli 9.45, bo čas za posamezne izjave novinarjem.


Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da pridete vsaj 15 minut pred začetkom posveta.