Državni sekretar Boštjan Šefic in generalni direktor policije mag. Marjan Fank sta v okviru vladnega obiska na Koroškem obiskala policijski postaji Radlje ob Dravi in Slovenj Gradec.

DSC 0783

Uvodoma je direktor Policijske uprave Celje Jože Senica predstavil rezultate dela na območju uprave, s poudarkom na koroški regiji. Policijska uprava Celje je druga največja policijska uprava v Sloveniji, območje nekdanje Policijske uprave Slovenj Gradec, ki je bila z reorganizacijo leta 2011 združena s celjsko upravo, pa sodi med najbolj varna območja celjske uprave. Te ugotovitve potrjujejo statistični podatki zadnjih let, številne operativne in druge ugotovitve glede gibanja kriminalitete na območju štirih policijskih enot na Koroškem in širše.

DSC 0790

Pomemben kazalnik varnosti na Koroškem je preiskanost kaznivih dejanj, ki je bila lani okrog 66 odstotkov (na območju celotne PU Celje je skoraj 59-odstotna). Dobre rezultate beležijo tudi na področju cestnega prometa ter javnega reda in miru, kjer ste stanje iz leta v leto izboljšuje.

Direktor Senica je opozoril na kadrovsko podhranjenost celjske policijske uprave, prostorsko stisko ter stara in dotrajana vozila. Veliko težavo predstavljajo tudi radijski sistemi, saj območje PU Celje pokrivajo s tremi, kar otežuje delo operaterjev operativno-komunikacijskega centra.

Državni sekretar Šefic in generalni direktor policije Marjan Fank sta pohvalila policiste, ki kljub oteženim razmeram svoje delo opravljajo učinkovito in strokovno. Poudarila sta, da si bosta vodstvi policije in notranjega ministrstva še naprej prizadevali za ureditev statusa policistov in zagotavljanje ustreznih delovnih razmer za nemoteno delo policije.