Če želite izvedeti več o odgovornem, a tudi pomembnem delu policista in zahtevanih pogojih za sprejem v policijo, vljudno vabljeni k obisku našega razstavnega prostora na letošnji Informativi '10, ki bo svoja vrata odprla konec tega tedna, 29. in 30. januarja.

Dogodek, ki se bo odvijal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, je namenjen učencem, dijakom in študentom, pa tudi njihovim staršem, učiteljem in drugim iskalcem informacij o možnostih in novih idejah za uresničevanje kariernih ciljev. Z informacijami o zaposlovanju in izobraževanju bomo sodelovali tudi predstavniki policije.

logo2

Ko bom velik, bom ... POLICIST!

 

Predstavili bomo kar nekaj zanimivih področij policijskega dela in opremo, poleg tega bomo informirali obiskovalce o tem, kakšno je delo policista, o zahtevanih pogojih za sprejem v policijo, o poteku prijave na razpis. Predstavili bomo tudi izobraževalni program, predmetnik šolanja za policiste in druge koristne informacije.

Na elektronskem strelišču se boste lahko ob napotkih policista Specialne enote tudi sami preizkusili v streljanju. Inštruktorja za praktični postopek bosta pokazala nekaj policijskih strokovnih prijemov in osnov samoobrambe (v petek od 11. do 16. ure in v soboto od 11. do 15. ure). Pod vodstvom izkušenega policista boste lahko vadili tudi na simulatorju vožnje z motornim kolesom.

Vabljeni tudi na predavanje, na katerem vam bomo pojasnili, kako se lahko prijavite na razpis, kakšen je izbirni postopek, kako poteka preizkus telesnih zmogljivosti, katere so zdravstvene in psihofizične zahteve ter drugi kriteriji za izbor kandidatov, opisali bomo tudi izobraževanje v Šoli za policiste ter odgovarjali na vaša vprašanja. Predavanje bo v petek, 29. januarja, ob 11. uri v predavalnici 2, v zgornjem nadstropju v avli dvorane Kupola (A).

 

Prireditev se bo v petek in soboto odvijala med 9. in 18. uro, vstop bo prost.

Več o prireditvi na: www.informativa.si.

logo1 Se vidimo!