Približujejo se zimske počitnice, ko se bodo številne družine in skupine otrok odpravile zimskim radostim naproti. Predstavnike medijev vljudno vabimo, da se nam v četrtek, 12. februarja, ob 11. uri pridružite na smučišču na Krvavcu, kjer bomo spregovorili o varni smuki na urejenih in smuki, izven urejenih prog, kot tudi obvezni opremi, kadar se odpravljamo v gore.

Zimske radosti so najpogosteje na smučiščih, kjer bomo v času počitnic zaradi varnosti pogosteje prisotni tudi policisti in nekatere druge službe, ki bodo vsaka na svojem področju dela spremljale dogajanje in si prizadevale, da ne bi prihajalo do neljubih nezgod oz. da bi bilo teh čim manj.

Za varnost na smučišču pa je odgovoren sleherni posameznik, zato želimo z vašo pomočjo smučarje, še pred odhodom na snežne brežine, opozoriti na ustrezno pripravo, opremo in vedenje, ki lahko k temu prispeva.

Izjave bodo podali:

  • Alojz Sladič iz Uprave uniformirane policije,
  • Robert Kralj, pomočnik vodje Letalske policijske enote, sicer tudi gorski reševalec, in
  • Vojko Kos, inšpektor Inšpektorata za notranje zadeve na Ministrstvu za notranje zadeve.

Na temo tehnične opremljenosti smučišč bo za morebitna vprašanja na voljo tudi Samo Tofant, Inšpekcija za železniški promet, žičniške naprave in smučišča, za vprašanja o vožnji v naravi pa Nevenka Žvokelj, direktorica Inšpekcije za okolje in naravo.
 

Prosimo vas, da tekom jutrišnjega dne na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. sporočite imena vseh, ki se boste dogodka udeležili, da bo izdajanje smučarskih kart potekalo čimbolj tekoče. V četrtek, ob 10.30 jih boste lahko prevzeli na spodnji postaji kabinske žičnice Krvavec (A) na podlagi vnaprej posredovanega seznama.