V soboto, 10. januarja 2015, bomo na smučišču v Kranjski Gori opozorili na pomen varnosti na smučišču. Na novinarski konferenci bomo spregovorili o odgovornosti in pristojnostih upravljavcev in nadzornikov smučišč, pomoči oziroma sodelovanju Policije z njimi, kot tudi o odgovornosti smučarjev in drugih obiskovalcev smučišč, da ravnajo preventivno in spoštujejo mednarodna FIS pravila.

Samo minuli vikend so gorenjski policisti obravnavali nesreči dveh smučark (na Krvavcu in Voglu) in eno sankaško nesrečo (v Završnici med spustom z Valvazorjevega doma). K sreči je šlo pri teh za lažje poškodbe, a vsem opisanim nesrečam je skupno to, da so jih smučarki in sankačica povzročili sami.

Prav to soboto bo potekala tudi menjava hrvaških policistov, ki delujejo na naših smučiščih, med drugim tudi v Kranjski Gori, zato bomo ob tej priložnosti predstavili njihove dosedanje izkušnje.

O varnosti na naših smučiščih bodo spregovorili:

  • Alojz Sladič iz Sektorja splošne policije Uprave uniformirane policije,
  • Damjan Lepoša, komandir Policijske postaje Kranja Gora, in
  • Klavdija Gomboc v imenu upravljalca smučišč.

Novinarska konferenca bo ob 10. uri, na smučišču v Kranjski Gori.

Zaradi lažje organizacije prosimo predstavnike medijev, da se zberejo pred Policijsko postajo Kranjska Gora (Borovška cesta 100 a).


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni, da se nam pridružite!