Namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar se bo jutri, 10. decembra 2014, udeležila strokovnega foruma z naslovom Prijava homofobnega nasilja: predsodki, pričakovanja in praksa. Policija se zaveda te problematike in vztraja na ničelni toleranci v policijskih postopkih.

Policija lahko k uspešnemu izgrajevanju pozitivnega odnosa med pripadniki različnih skupin veliko prispeva. Stremimo k izgrajevanju sodobne, predsodkov osvobojene organizacije, ki si prizadeva za spoštovanje in uresničevanje človekovih pravic in svoboščin, za vse prebivalce enako. Z izobraževanjem in osveščanjem lahko preprečimo in premagamo številne konflikte, saj ti velikokrat izhajajo iz neznanja, nerazumevanja in strahu pred nepoznanim. S preprečevanjem in uspešnim reševanjem konfliktov pa se izboljšuje tudi raven varnosti v državi.

Dogodek organizira Društvo informacijski center Legebitra. Skupaj z različnimi sogovorniki, med katerimi bo tudi policist, bodo organizatorji iskali odgovor na vprašanje, zakaj žrtve homofobnega nasilja v Sloveniji ne prijavljajo.