Celjski kriminalisti so s kazensko ovadbo zaključili del kriminalistične preiskave sumov kaznivih dejanj pri opremljanju blokov elektroenergetskega podjetja iz Šoštanja. Gre za še enega izmed uspešno zaključenih primerov preiskovanja gospodarske kriminalitete. Več o tem bomo povedali na novinarski konferenci, ki bo danes, 14. oktobra.

Celjski kriminalisti so včeraj na Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije podali kazensko ovadbo zoper deset oseb zaradi več kaznivih dejanj zlorabe položaja ali pravic in ponareditve ali uničenja poslovnih listin. S tem so zaključili del kriminalistične preiskave, v kateri obravnavajo sume kaznivih dejanj pri opremljanju blokov elektroenergetskega podjetja iz Šoštanja. Omenjena kazenska ovadba je samo eden od uspešno zaključenih primerov na področju gospodarske kriminalitete, na katerem slovenska policija dosega zelo dobre rezultate.

Več informacij o stanju na področju gospodarske kriminalitete in o podani kazenski ovadbi bosta posredovala:

  • Dušan Florjančič, vodja Sektorja za gospodarsko kriminaliteto v Upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi in
  • Damjan Turk, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje,

Novinarska konferenca bo danes, 14. oktobra, ob 12. uri v novinarskem središču notranjega ministrstva na Litostrojski cesti 54 v Ljubljani.


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!