Že 14. leto zapored bodo na Festivalu za tretje življenjsko obdobje razstavljavci predstavili številne izdelke in storitve, ki izboljšujejo kakovost bivanja starejših. Na festivalu se bo predstavila tudi Policija, ki bo obiskovalcem svetovala, kako naj najbolje poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega imetja. Ogledati si bo mogoče del policijske zgodovine, ljubitelji glasbe pa bodo prislihnili Policijskemu orkestru.

Vabljeni na okroglo mizo Nasveti in pobude za večjo varnost - na cesti in doma!

KDAJ: ponedeljek, 29. septembra, med 13. in 15. uro

KJE: dvorana M4, Cankarjev dom, Ljubljana

Vse obiskovalce vabimo, da se udeležijo okrogle mize, na kateri bomo predstavili stanje kriminalitete nad starejšimi v Sloveniji in področje kaznivih dejanj, katerih žrtve so starejši občani. Strokovnjaki bodo pojasnili najrazličnejše oblike nasilja in oblike ukrepanja strokovnih služb. S pomočjo primerov bodo prikazali ustrezna samozaščitna ravnanja in oblike psihosocialne pomoči. Predstavili bomo tudi projekt Vesna - živeti življenje brez nasilja. Udeleženci bodo prejeli veliko koristnih nasvetov, pa tudi dodatno gradivo v obliki brošur.

Pogovor bo vodila Neža Miklič iz Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi, sodelovali pa bodo še še kriminalist Matija Breznik iz Policijske uprave Ljubljana, Marjana Milek Ogrinc iz Centra za socialno delo Domžale ter Darinka Rozman iz Društva SOS.

logoPoleg Policije se bodo na Festivalu za tretje življenjsko obdobje predstavila tudi društva upokojencev, zdravilišča, kulturne ustanove, domovi za starejše, športna društva, izobraževalne institucije, založniki itd.


Vljudno vabljeni, da nas obiščete! Vstop je prost!